Kolesarski kampi 2019

Pomlad in poletje bosta tudi letos odlična za kolesarjenje in za obisk katerega od naših kolesarskih kampov! Na krilih in izkušnjah uspešno predhodno izvedenih kampov, bomo letos ponudbo kampov še razširili. V Ljubljani planiramo na novo zgrajenem kolesarskem parku izvesti MTB kampe, na obnovljeni BMX progi pa dva BMX kampa. Vračamo se tudi na Krvavec kjer bomo izvedli dva MTB kampa, enega za mlajše kolesarje in enega za malo starejše. Vsi kampi tako MTB kot BMX so se izkazali kot zanimiva izkušnja, polna elana, zadovoljstva in adrenalina. Udeležence je tako navdušila, da so postali in ostali kolesarji v vseh zvrsteh tega športa, nekateri pa so se začeli tudi tekmovalno ukvarjati s tem športom.

Kaj pravzaprav so naši kampi? So večdnevna druženja, polna kolesarjenja, učenja in zabave. So odlična izkušnja in priložnost za izboljšanje svoje tehnike, učenje novih trikov ter seveda spoznavanje novih prijateljev. Nekateri so za mlade, druge za starejše, vsi pa so za kolesarje!


Partner kolesarskih kampov je Teva s programom športne obutve. Več o Tevi si lahko prebereš na spletni strani www.teva.si.
 
 

Kdo vodi kampe?

V kampih so vsi udeleženci pod strokovnim vodstvom in organizacijo učiteljev gorskega kolesarstva, ki jih vodijo, učijo in preživijo z njimi vse dni.


Kaj bomo počeli/ Kaj se bomo naučil?

Kampi so sestavljeni iz praktičnih lekcij na kolesu in teoretičnega dela, kjer se udeleženci spoznavajo z nastavitvami kolesa, z odpravljanjem osnovnih težav na kolesu, z obnašanjem v skupini, ter se seznanjajo z možnimi poškodbami in kako se le tem izogniti. Na podlagi izkušenj lahko zatrdimo, da so kampi zelo dober način spoznavanja kolesarstva in učenja tehnike vožnje. Na kampih udeležence poučimo tudi o pravilnem odnosu kolesarjev do okolja. Ob zaključku za vse izvedemo tudi  zabavno tekmovanje, ki še popestri druženja in okrepi timski duh.


Kaj pa če sem čisti začetnik/ca?

Razdeljeni po skupinah glede na nivo znanja, se udeleženci kampa najprej spoznajo z osnovnimi kolesarskimi elementi.  Tu se začetniki naučijo osnovnih veščin obvladovanja kolesa. Skozi večdnevni proces učenja vsi izjemno napredujejo in po zaključku kampa kar ne morejo verjeti, kakšen napredek so dosegli.


Kaj pa če nimam primernega kolesa in opreme?

V primeru, da nimate primernega kolesa in zaščitne opreme nas kontaktirajte na  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  in pomagali vam bomo pri najemu opreme.

 


Za več informacij nas kontaktiraj na 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. !

MTB Junior - učenje in zabava

MTB Napreduj hitreje

Girls Only

BMX Učenje in zabava

Individual - napreduj hitreje