Običajen tečajni dan v kolesarskem kampu se začne zgodaj. Pred samim učenjem in “furanjem” razdelimo tečajnice in tečajnike v skupine, ki se razlikujejo ne samo po znanju in starosti udeleženk in udeležencev, ampak tudi po delovnih nalogah tistega dne. Vse je že v naprej dogovorjeno z učiteljem, ki je odgovoren za izvedbo in seveda varnost.

Takoj nato se odpravimo v Skills Park (zgornji del Bike Park Ljubljana) in s tem se je ogrevanje že začelo! Potem pa teorija in vaja in vaja in teorija. Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo! In v bikeKAMPih delamo mojstrice in mojstre.

Da malce prekinemo ponavljanja naučenih elementov gorskokolesarskih veščin naredimo tudi kakšen krog na “pump progi”, kjer merimo čas prevoženih krogov in smo navdušeni ob novih rekordih, ki se vrstijo skozi čas kampa.

Med preizkušanjem novih elementov vožnje v Bike Parku Ljubljana, kjer ne manjka zanimivih objektov in stez, kdaj tudi malo potekmujemo, se snemamo za video analizo vsega naučenega in kar naprej poskušamo kaj novega. Seveda je veliko odvisno od vremena, vendar razen po hudem nalivu, ki ga raje preživimo na suhem v paviljonu ob teoriji in gledanju posnetkov prejšnjega dne, je vreme vedno pravo za kolesarjenje.

Ob težko pričakovanem odmoru za malico, vedno povemo še nekaj o obvezni opremi na kolesarskih izletih, o osnovnih nastavitvah kolesa, ki vsem kolesarjem pridejo še kako prav in tudi o osnovnem vzdrževanju kolesa, ki pogosto odložijo obisk serviserja.

Oglej si vse termine v letu 2023 >

Lokacija: Bike Park Ljubljana, opcijsko Golovec na zadnji dan (v kolikor bo napredovanje skupine dovolj hitro)
Cena: 140 evrov

Kaj je vključeno v ceno?

• Vodenje in učenje (4 ure dnevno, 3 dni)
• Snemanje, slikanje in analiza posnetkov
• Vrečka dobrodošlice

Ob potrditvi prijave na kamp je potrebno plačati celoten znesek kampa na tekoči račun. Prijave na kamp se zaključijo 7 dni pred predvidenim začetkom kampa. Po prijavi boste prejeli elektronsko sporočilo s podatki za plačilo akontacije in morebitna ostala navodila. Za izvedbo kampa je potrebno minimalno pet prijav. Vse cene vsebujejo DDV.

PRIJAVNICA >>