Gledaš slike in posnetke (ali pa kar v živo) fantov in deklet, ki skačejo po zraku in si rečeš: “Vau, jaz bi tudi to znal!” Potem si naredil/a dober prvi skok in prišel/prišla na pravi naslov. Z nami se boš naučil/a vožnje po pumptracku inBMX progi, skate parku in skokih za dirt jump.

Freestyle je širok pojem, močno prepleten z MTB in BMX sceno. Skoki so eden izmed najtežjih elementov kolesarjenja, saj če ne znamo pravilno skakati, lahko hitro ugotovimo kako trda so tla … Na zabaven in učinkovit način se bomo lotili samih osnov in jih bomo postopoma nadgrajevali z uporabo različnih objektov. V dveh dneh boš spoznal/a in se naučil/a osnov treh različnih disciplin kolesarstva na treh različnih poligonih: BMX proga, skate park in dirt jump skoki.

Kamp je primeren za vse začetnike (tiste, ki že nekaj skačete in tiste, ki bi želeli).

Program:

  1. dan: Zbor na BMX progi (BMX Park Ljubljana), ker naredimo ogrevanje in smo približno uro in pol na progi. Naučili se boste pumpanja po progi in osnov skakanja. Nato se prestavimo v bližnji skate park, kjer se spoznamo s parkom in osnovnimi tehnikami vožnje v skate parku.
  2. dan: Znova se dobimo v BMX Parku Ljubljana, kjer naredimo ogrevanje in v dobri uri ponovimo naučeno iz prvega dne, nato pa se prestavimo na dirte. Tam se spoznamo s skoki in osnovnimi tehnikami vožnje čez dirte. Kakšni skoki so table, double, step-up …, v čem se skakanje na dirtih razlikuje od skokov na trejlih, ipd.

Oglej si vse termine v letu 2022 >

Lokacija: BMX Park Ljubljana, ob Linhartovi cesti
Kamp je primeren za mlade kolesarje starosti od 8 do 16 let
Najmanjše število udeležencev: 5
Cena kampa: 140 EUR

Kaj je vključeno v ceno?

• Vodenje in učenje (4 ure dnevno, 3 dni)
• Snemanje, slikanje in analiza posnetkov
• Vrečka dobrodošlice

Ob prijavi na kamp je potrebno plačati 50 evrov akontacije na tekoči račun, ostalo do začetku kampa. Prijave na kamp se zaključijo 7 dni pred predvidenim začetkom kampa. Po prijavi boste prejeli elektronsko sporočilo s podatki za plačilo akontacije in morebitna ostala navodila. Za izvedbo kampa je potrebno minimalno pet prijav. Vse cene vsebujejo DDV. – tole bi spremenila, da bo bolj jasno

Po prijavi in obdelavi prijavnice boste prejeli elektronsko sporočilo s podatki za plačilo akontacije (50 evrov), s katero si zagotovite mesto med udeleženci. Ostala navodila in priporočila boste prejeli po vplačilu akontacije. Preostanek plačila se izvede do začetka kampa. Prijave na kamp se zaključijo 7 dni pred predvidenim začetkom kampa. Za izvedbo kampa je potrebno minimalno pet prijav. Vse cene vsebujejo DDV.

PRIJAVNICA >>