Gledaš slike in posnetke fantov in deklet, ki skačejo po zraku, in si rečeš: “Vau, jaz bi tudi to znal!”

Potem si naredil/-a dober prvi skok in prišel/-la na pravi naslov. Z nami se boš naučil/-a vožnje po skate parku in dirt jump skokih.

Freestyle je širok pojem, močno prepleten z MTB in BMX sceno. Skoki so eden izmed najtežjih elementov kolesarjenja. Če se jih ne lotimo pravilno, lahko hitro ugotovimo kako trda so tla … Na bikekampu se bomo na zabaven in učinkovit način lotili osnov, ki jih bomo postopoma nadgrajevali z uporabo različnih objektov in z vpeljavo trikov. V dveh dneh boš tako spoznal/a in se naučil/a osnov skakanja s kolesom. 

Kamp je primeren za vse začetnike (tiste, ki že nekaj skačete in tiste, ki bi želeli).

Program:

  1. dan: Zbor v Podutiku (Bike Park Ljubljana), kjer se bomo ogreli ter uro in pol preživeli na mali progi. Naučili se bomo pumpanja in osnov skakanja. To znanje bomo nato nadgradili na večjih skokih. Na koncu pa se bomo preizkusili v izvajanju trikov s pristankom na varen airbag. 
  2. dan: Znova se bomo zbrali v Bike Parku Ljubljana. Ogrevanju bo sledila ponovitev že naučenega v prejšnjem dnevu. Ta bo trajala dobro uro. Nato bomo nadaljevali na dirt jump skokih in airbagu, kjer bomo povdarjeno delali na skokih in piljenju trikov. 

Oglej si vse termine v letu 2023 >

Lokacija: Podutik Ljubljana
Kamp je primeren za kolesarje od 10 let starosti naprej
Najmanjše število udeležencev: 5
Cena kampa: 150 EUR

Kakšno kolo potrebujem?

Najbolj primerno je Dirt ali BMX Freestyle kolo. Kampa pa se lahko udeležiš tudi z Enduro kolesom.

Kaj je airbag?

Airbag je napihljiv pristanek. Omogoča hitrejše in varnejše učenje trikov, saj so padci zaradi mehke podlage precej bolj nedložni.

Kaj je vključeno v ceno?

• Vodenje in učenje (5 ur dnevno, 2 dni)
• Snemanje, slikanje in analiza posnetkov
• Vrečka dobrodošlice

Po prijavi in obdelavi prijavnice boste prejeli elektronsko sporočilo s podatki za plačilo akontacije (50 evrov), s katero si zagotovite mesto med udeleženci. Ostala navodila in priporočila boste prejeli po vplačilu akontacije. Preostanek plačila se izvede do začetka kampa. Prijave na kamp se zaključijo 7 dni pred predvidenim začetkom kampa. Za izvedbo kampa je potrebno minimalno pet prijav. Vse cene vsebujejo DDV.

PRIJAVNICA >>