Ogrevanje in zabavne igre

Predstavitev programa in nekaj vaj za dvig frekvence srčnega utripa. V sklopu bikeKAMPa se izvajajo tudi razne zabavne igre, ki pa seveda v sebi skrivajo tudi vaje za izboljšanje tehnike kolesarjenja. Z vidika kondicije so kampi sicer nezahtevni, saj potekajo na »kratkih razdaljah« z veliko ponovitvami.

Osnovni položaj

Veliko kolesarjev, ki ima za seboj že vrsto let kolesarjenja, še vedno ne zna pravilno sedeti in stati v osnovnem položaju. Naučili se boste kje so stopala, kako držati krmilo, kakšno držo zaseda telo in seveda kam je usmerjen pogled. Osnovni položaj je osnova za vse nadaljnje tehnike vožnje.

Zaustavljanje

Naučili se bomo pravilne tehnike zaviranja, ki združuje upravljanje z zavornimi ročicami, držo telesa in izbiro mesta za zaviranje. Učitelji vam bodo razložili tudi vse o pogostih napakah in pasteh, ki vas lahko doletijo.

Sestopanje

Ko ne gre več naprej … je treba sestopiti; in to se vedno zgodi na tehnično zahtevnejšem terenu. Ne bomo se metali s kolesa, učitelji vas bodo naučili pravilne tehnike sestopanja, ki močno poveča vašo varnost in omogoča rešitev iz še tako nerodne situacije.

Zavijanje

Katero stopalo je treba obremeniti? Kam nagnemo telo in kam kolo? Kako se vozi skozi ovinke na ravnem in kako čez bande? Vse boste izvedeli in preizkusili ter dobili takojšnje povratne informacije s strani učiteljev.

Drop

Drop ali skok v globino sodi med napredne tehnike gorskega kolesarstva, a do te točke na bikeKAMPu se boste že naučili dovolj, da se boste pognali »čez rob«. Učitelji vam bodo razložili in demonstrirali, kako se pravilno pelje čez drop, in ugotovili boste, da morate le pokazati nekaj samozavesti ter združiti na kampu pridobljeno znanje.

Skok

Dropom seveda sledijo skoki, sami boste izbrali enega izmed treh različno visokih skokov v Bike Parku Ljubljana. Seveda po razlagi in demonstraciji, ter ob podpori skupine. S tem elementom se bikeKAMP tudi zaključi, znanje pa boste hitro prenesli na svoje najljubše poti. Učitelji bodo vse tehnike najprej razložili in demonstrirali, nato pa jih z vami ponavljali dokler ne bo opazen napredek pri vseh udeležencih. Tempo skupine se namreč prilagaja, saj je cilj, da postanete VSI udeleženci boljši kolesarji in kolesarke. Deležni boste takojšnih povratni informacij, v pomoč bo tudi snemanje in slikanje izvedbe vaj.